top of page

RÓLUNK

Az Eszterhéj egy komplex, művészeti neveléssel foglalkozó projekt, amelyben a zene, az irodalom és a
képzőművészet is helyet kap. Gyermekkoncertek, anyanyelvi fejlesztő foglalkozások és képzőművészeti
alkotó foglalkozásokat is tartunk a 0-14 éves korosztály számára. Hisszük, hogy a különböző művészeti
területek kéz a kézben támogatják egymást. Legyen szó zenéről, irodalomról vagy festészetről, az alkotás
folyamata a játékhoz hasonlít a leginkább: ösztönös cselekvés, amely a világ megismerésére irányul.
És még felső korhatára sincsen!

02.jfif

A zenekar

Az Eszterhéj Zenekar két állandó tagja Karát Eszter (ének) és Fekete Krisztián (citera, cimbalom, brácsa).
Gyermekkoncertjeink alkalmával duóban, illetve esetenként más zenészekkel kiegészülve játszunk. Immár négy éve tevékenykedünk közösen a művészetoktatás területén.

Nem csupán a színpadon, a civil életben is társak vagyunk, férj és feleség. Az elmúlt években számos magyarországi és határon túli óvodába, iskolába és közművelődési intézménybe is ellátogattunk gyermekeknek szóló produkciónkkal.
Nagy tapasztalattal rendelkezünk a külhoni magyar közösségek kulturális életének szervezésében, azon belül is a művészetoktatás területén.

Missziónk

Koncertjeink során célunk a cimbalom népszerűsítése a gyerekek körében. Idén 150 éves a magyar pedálcimbalom (1874-2024), amelynek okán koncertjeinken még nagyobb hangsúlyt fektetünk e
hungarikummá vált hangszer történetének megismertetésére.

Fekete Krisztián zenepedagógus, cimbalmos-népzenész, az Eszterhéj zenei rendezője. Közel 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik a hangszeres és általános iskolai zeneoktatásban magyarországi és külhoni intézményekben egyaránt.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi cimbalom szakán szerzett diplomát 2014-ben. A magyar pedálcimbalom népszerűsítésének elkötelezett híve, a Schunda Baráti Kör alapítója.

Karát Eszter az Eszterhéj megálmodója, pedagógus és énekes. A klasszikus zenei, népzenei és néptánc tudását pedagógusként sikerrel alkalmazza a gyerekek között. A művészetekkel kapcsolatos pedagógiai és előadói tapasztalatai szintetizálódtak az évek során, amelynek eredménye az Eszterhéj – egy művészeti neveléssel foglalkozó szív-ügy.

Jelenleg az ELTE Tanító-és Óvóképző Karán végzi a Gyermekkultúra Mesterszakot.

kicsi.jpg
bottom of page